Over de

Documentaire

Er moet meer aandacht komen voor het wezen paard en wat deze nodig heeft. Hoe beter dit in beeld te brengen dan door middel van een informatieve documentaire! Equine Visions wil graag een non-profit documentaire maken waarmee er meer bewustzijn wordt gecreëerd voor paarden. Met deze documentaire gaan wij feiten op tafel leggen in een land vol met meningen en tradities. Wij gaan zorgen voor meer begrip voor deze geweldige, maar helaas vaak niet begrepen edele dieren.

Wij willen kritische vragen stellen over de (juridische) welzijnseisen hetgeen momenteel totaal ontbreekt voor paarden. Hoe kunnen wij deze dieren vergeten? Wisten jullie bijvoorbeeld dat het wettelijk niet is toegestaan om een koe alleen te houden, maar dat er voor een paard niets geregeld is?

 

Een belangrijk aspect van deze documentaire is dat wij geen conclusies trekken maar vooral willen informeren en de kijkers zelf een mening laten vormen over paarden, paardwelzijn en paardenhouden.

Hoe gaan wij deze documentaire inzetten?

Deze documentaire is niet enkel bedoeld voor paardeneigenaren. Het is belangrijk voor alle dierenliefhebbers om beschikking te hebben over een bron van onafhankelijke, feitelijke informatie over paarden(welzijn). Wij willen de documentaire zo maken dat het niet alleen op televisie uitgezonden wordt maar ook o.a. op scholen ingezet kan worden. Wij duiken in de wet en gaan zorgen dat de politiek er niet omheen kan dat paarden net als elk ander dier het verdienen om goed behandeld te worden en een (wettelijke) bescherming te krijgen.

IMG_2941.JPG